Alfa fyller 30 år

– En ålder vi inte hade kunnat nå utan våra medarbetare, kunder & leverantörer

 

Från konkurrenter i simhallen till affärskompanjoner. Om vi ska börja historien från allra första början, behöver vi gå 45 år tillbaka i tiden. Till simtävlingarna som små. Det var där vi lärde känna varandra och det är sedan dess som vi har följts åt. Genom livet, via olika branscher och slutligen till Alfa. Sedan vi grundade Alfa 1989 har vi tagit oss genom toppar och dalar, motgångar och medgångar. Nu fyller företaget 30 år. Det är en stor milstolpe – och ett mål vi aldrig hade kunnat nå utan våra medarbetare, leverantörer och kunder.

Med ett driv och öga för affärer

Efter flera år i samma bransch, och under en tid även på samma bolag, bestämde vi oss för att starta företag tillsammans. Vi hade idéer vi ville utveckla, erfarenheter vi visste kunde komma till användning och luckor vi såg att vi kunde fylla. Resan från diskussionen hemma vid köksbordet till registreringen av bolaget gick snabbt. Vi gav oss ut för att leta lokal, spikade en affärsidé och hittade leverantörer. Vi ville göra det ordentligt från början, och såg därför till att ha det mesta på plats (till och med hur vi skulle ha våra måndagsmöten med framtida anställda) innan vi tog oss an vårt första uppdrag.

24 och 25 år gamla klev vi in i vår nya lokal på Hantverkargatan 7, inte mycket mer än ett stenkast bort från där vi sitter idag. Unga (till och med yngst på marknaden) och uppväxta i entreprenörsfamiljer var vi ganska orädda. Vi vågade satsa, mycket tack vare allt stöd som vi fick från våra familjer. Det är vi väldigt tacksamma för än idag.

En av våra första stora kunder blev Riksost. Det är ett uppdrag vi alltid kommer att minnas lite extra. Vi jobbade kvällar, monterade möbler på helger och sa att vi självklart kunde göra allt de bad oss om, utan att egentligen veta hur vi skulle lösa det. Vi gick på entusiasm, hade väldigt roligt och vi klarade det! Det har varit vår inställning sedan dess; att allting går, ibland tar det bara lite längre tid innan man kommer fram.

Allting blir bättre när vi gör det tillsammans

Mycket har hänt sedan dess. År 1991 anställde vi vår första medarbetare. Sedan dess har vi gått i bräschen för viktiga begrepp, signat avtal vi är stolta över och haft privilegiet att arbeta med många olika företag – små och stora, offentliga och privata, nationella och internationella. Vi har även varit tvungna att ta jobbiga beslut, ta hänsyn till marknadens alla upp- och nedgångar och drabbats av yttre faktorer vi inte kunnat påverka.

En händelse vi minns lite extra är 9/11. Vi kommer ihåg hur telefonen slutade ringa, hur inkorgen var tom och hur rädslan drabbade både affärsvärlden och alla runt omkring oss. Det tog lång tid innan marknaden återhämtade sig, och vi behövde på många sätt tänka om.

Men det var, och är än idag, också det som har gjort att vi befinner oss där vi är: vår förmåga att acklimatisera oss och samtidigt aldrig stå still. Vi har gått från att vara ett renodlat inredningsföretag som sålde produkter, till att sälja projekt, och idag gå allt mer mot ett tjänsteföretag inom våra tre affärsområden; fastighetsrådgivning, flytt och inredning.

Gamla bedrifter, nya målsättningar och fler möjligheter

Sedan dag ett har vi strävat efter att skapa mervärde. Efter att vara professionella, entusiastiska och alltid ge lite mer. Vi har träffat många olika människor, tagit oss an många olika utmaningar och framförallt har vi haft väldigt roligt. För det har alltid varit viktigt för oss, att vi ska ha roligt när vi gör det vi gör.

Men Alfa är en resa vi aldrig hade kunnat göra utan våra medarbetare, kunder och leverantörer. Utan dig som läser det här. Det är tillsammans med er som vi har utvecklat, utvecklats och gjort det bra. Och det är tillsammans som vi kan fortsätta skapa möjligheter, hitta nya vägar och växa.

Därför vill vi säga tack! Tack till våra fantastiska medarbetare som ständigt utmanar och kompletterar oss, utan er hade Alfa inte varit möjligt. Tack till våra kunder för de många, långa och roliga relationerna. Tack till våra leverantörer, för alla samarbeten vi inte hade kunnat vara utan.

Vi ser fram emot att fira dessa 30 år tillsammans med er! Och vi planerar att fortsätta vårt äventyr många år till. Vi ser ljust på framtiden och tror mycket på Alfa. Vi fortsätter att satsa och det är med glädje, spänning och nyfikenhet vi tar oss an nästa kapitel.

/Magnus & Jan