Referenser

ALSTOM Transport

ALSTOM Transportär en världsledande aktör inom järnvägsinfrastruktur som är med och sätter standarden för innovativ och miljövänlig teknik. De tillverkar världens snabbaste tåg och har levererat världens mest avancerade, helautomatiska tunnelbanesystem. ALSTOM Transport hanterar fullständiga transportsystem, inklusive signalutrustning, underhåll, modernisering och infrastruktur. Företaget har funnits i Sverige i över 10 år och är idag en av de största aktörerna på den svenska järnvägsmarknaden.

När ALSTOM Transport beslutade sig för att se sig om efter nya lokaler valde man att flytta ut från city till Sundbyberg som är ett område som ständigt växer. Alfa har tidigare flyttat företag till samma byggnad som ALSTOM fann sina lokaler i.

Alfa har tagit hand om såväl flyttprojektledning som inritning av befintliga möbler samt upphandling av ny inredning. Då den nya lokalen består av två våningsplan, fördelade på ett konferensplan och ett kontorsplan, valde man att satsa på härliga inspirerande färger för konferensplanet.

Varje konferensrum har en egen färg och en unik tapet med ett motiv från ALSTOMs produktportfölj. För att förstärka känslan av liv och rörelse har vi även valt att ta upp vissa färger från tapeternas motiv i golvmattan.

Då tidsmarginalen för projektet var relativt god tycker vi på Alfa att vi verkligen har haft möjlighet att stöta och blöta alla förslag, val av möbler, belysning, färg och materialval flera gånger. Detta har resulterat i att inga beslut varit för hastiga och vi upplever verkligen att ALSTOMs nya lokal är genomtänkt, välplanerad och färgkalibrerad från sockel till taknock.

“I ett flyttprojekt är det många delar att hålla koll på och det har verkligen varit skönt att ha Alfa på plats under hela resan!
Att samarbeta med ett och samma bolag där både projektledare och inredare är involverade hela vägen underlättar verkligen flödet.
Det har varit otroligt roligt att arbeta tillsammans med Alfa och det är nästan lite ledsamt att projektet är slut nu.”

Carina Larsson ALSTOM Transport