Referenser

Monster Worldwide Scandinavia

Monster Worldwide Scandinavia AB grundades 1997 under namnet Jobline. Deras skandinaviska huvudkontor ligger i Stockholm. Monster Worldwide är moderbolag till Monster.com som är den ledande aktören inom nätrekrytering. Varje månad besöker flera hundra tusen jobbsökande Monster.se och ytterligare tiotals miljoner besöker Monsters övriga sajter i Europa och övriga världen.

I slutet av 2013 fick Alfa uppdraget att projektleda Monsters flytt till deras nya lokaler som är belägna vid Stureplan på Östermalm. De nya lokalerna är inredda i kulörerna blått, lila och röd. Monster valde även att delvis gå till ett så kallat flexkontor där en del arbetsplatserna inte är fasta. Hela kontoret har även möjlighet för mer avskilda samtal i de närliggande mötesrummen som var och ett har namn efter platser i närheten, så som Svampen och Humlan.

För att skapa små avskilda platser har Alfa även valt att ta in fåtöljer med hög rygg och ett avlastningsstativ för t.ex laptop. Hit kan man enkelt kan gå undan för att ta telefonsamtal eller jobba lite mer ostört.

Vi på Alfa tycker att projektet med Monster varit extra roligt att genomföra då kommunikationen varit rak och enkel, besluten har varit snabba och valet av inredning har varit varierat och färgsprakande. Det är alltid kul att jobba i projekt där kunden vill leva ut genom färg och form.

“I valet av inredning fick flyttgruppen se och prova de olika alternativen av möbler och tyger hos Alfa i deras utställning. Detta, tillsammans med god service, hög flexibilitet och professionell visualisering med hjälp av 3D-ritningar gjorde att beslutet kändes enkelt och tryggt att fatta!”

Carl Silverstolpe, VD Monster Worldwide Scandinavia